Nädala pilt: 31.nädal 2024

Janika Tenn & Todd Terry

Londoni hinnatud plaadifilma Perfect Havoc avaldas 12 juulil House-muusika kuninga Todd Terry ja Eesti hinnatud DJ/produtendi Janika Tenni uue singli „With You“. Todd'i ja Janika varasemat loomingut on avaldatud mitmete tantsumuusika tipp-plaadifirmade poolt, sealhulgas Hot Creations, In House, Stress Records, Nervous ja paljud teised. „With You“ toob kuumalt esile suviseid house-st inspireeritud rütme, silmatorkavaid meloodilisi elemente ja kaasahaaravat vokaali. Uue singli pulbitsev energia ja eufoorilised nüansid teevad sellest suurepärase loo täitmaks tantsupõrandaid ja tipptunnil haarama kaasa raadiokuulajaid.

Eestis sündinud DJ/Produtsent Janika Tenn kolis üle kahekümne aasta tagasi Londonisse, kus ta alustas mitmekülgset teekonda leidmaks omanäolist kõla, mille ta on tänaseks rafineerinud. Tema loomingut kirjeldatakse kui groovy tech/house, mõnikord põimituna ka süngema meelodiaga. Ühine läbiv teema Janika loomingus on rõhku asetus löökpillidele, rütmile ja meeleolule. Oma senise edu on Janika saavutanud koostöös oluliste plaadifirmadega nagu Cr2, Stress Records ja Hood Politics ning mitmekülgsest toetusest mitmetelt A-listi artistidelt nagu Armand Van Helden, Chris Lake, Oliver Heldens ja paljud teised. Stuudioväliselt on Janika oma potentsiaali realiseerinud samuti positiivselt progresseeruvalt, olles esinenud paljudel olulistel üritustel kodumaal Eestis, ja maailmas hinnatud klubitööstuse pärlites nagu Fabric, Ministry of Sound ja Cuckoo Club.

Brooklynist pärit Todd Terry on house-muusika teerajaja ja produtsent, kes määratles 80ndatel New Yorgi house-muusikat, segades klassikalist diskot, Chicago house'i ja hip-hopi'ga. Tema 1988. aasta lugu „I’ll House You“ populariseeris hip-house'i, mõjutades UK rave- ja hardcore-stseene. Terry saavutas märkimisväärse edu 1995. aastal Everything but the Girl loo "Missing" remiksiga, mis müüs 3 miljonit eksemplari ja jätkas hittide tootmist nagu „Keep on Jumpin’“ ja „Something Goin’On“. Neli aastakümmet hiljem on Todd Terry endiselt tipus ja pidevalt pildil oma ainult vinüülile keskendunud plaadifirmaga Freeze Records ja pideva originaalmaterjali ning värskendatud vanema materjali väljalaskmisega. Lihtsalt öeldes on Todd Terry üks produktiivsemaid tänastest muusikaloojatest.

https://www.facebook.com/JanikaTenn
https://www.instagram.com/janikatenn/