Nädala pilt: 34.nädal 2024

Carnival Youthi uus singel toob suve lõppu värskust ja rahulikku gruuvi

Carnival Youth tähistab uue singliga olulist verstaposti oma karjääris. Baltikumi edukaim noorema generatsiooni bänd jagab uut singlit "Empire of Temptations", mis muusikute jaoks tähendusrikas mitmel põhjusel.

"Pandeemia on möödas, oleme saanud kooliga poole ning läheneme oma neljandale kümnendile selle planeedi avastamisel. Suures pildis võib see olla vaid väike tera suures muusikalises helbekausis, kuid meie jaoks on see märkimisväärne ja rõõmus sündmus," lausub bändiliige Emîls Kaupers.

Täna ilmunud singel "Empire of Temptations" toob kuulaja kõrvu värskust ja rahulikku gruuvi, mille saatel oma suve pikendada. Pala on saatmas muusikavideo, mis bändiliikmete poolt ise produtseeritud. Video reþissööriks on Edgars Kaupers ja monteerijaks Roberts Vanags. Peaosas hiilgab aga Emîls, kes filmimise ajal jooksis muljetavaldavalt peaaegu kaks täispikka maratoni.

"Algne idee sündis ühiselt, kuid mina võtsin reþissööri rolli, sest varasem kogemus näitab, et jagatud vastutused on parim viis soovitud tulemuse saavutamiseks," selgitab Edgars. "Arvestades laulu dünaamilisust, soovisime ka samavõrd dünaamilist visuaali, mistõttu otsustasime kogu klipi üles ehitada jooksmisele ja liikuvast autost filmimisele. Teivashüpe lisab näiliselt sihitule jooksmisele mõtte – vaataja peab selle lihtsalt üles leidma. Ka laulusõnad räägivad ideest tõusta üle igapäevastest tühisustest.”

Roberts lisab, et video kujutised peegeldavad kaasaegse elu pidevat tormamist, samas kui kõrgushüppaja kaart tuletab sümboolselt meelde vertikaalsust, mis tõuseb üle argisuse ja loob ruumi imedele, “Igaüks võib seda vertikaalsust omamoodi tõlgendada," lisab ta.

Carnival Youth on Läti menubänd, mida võib kõige paremini kirjeldada kui laiskade pühapäeva pärastlõunate ja uudishimulike seikluste segu galaktika kaugemates süntesaatoripidudel. Nende lüürilised laulud ja indie-hitid peegeldavad maailmavaadet, mis on juurdunud tooresse realismi, kuid kiirgavad lõpuks lootust – element, mis on seotud empaatia ja optimismiga.

Alates nende 2014. aasta debüütalbumist “No Clouds Allowed”, on Carnival Youth pälvinud laialdast tunnustust oma kaasahaaravate kompositsioonide ja magnetiliste live-esinemiste poolest. Viie hästi vastu võetud albumiga on bänd kindlustanud oma positsiooni kui üks Läti tunnustatumaid muusikalisi eksporte. Viimase kahe aasta jooksul on nad oma kodumaal tuuritanud, andes üle 100 kontserdi igas Läti nurgas oma “Naivais ku-kû” programmiga, mis koosneb klassikaliste Läti filmide lauludest uutes ja värsketes indie-seadetes. Lisaks oli “Naivais ku-kû” aastatel 2021 ja 2022 Läti enimmüüdud füüsiline album.

Nende vaieldamatu talent ja väsimatu pühendumus on viinud nad kaugemale ka kodumaa piiridest, esinedes mainekatel festivalidel ja lavadel üle Euroopa ja kaugemalgi, sealhulgas SXSW, Sziget, Open’er, NME Club Night ning paljud teised. Bänd on pälvinud mitmeid mainekaid muusikaauhindu sealhulgas 2016. aasta Läti muusikaauhindadel “Aasta albumi”, samuti Euroopa Piiriületajate Auhinna Eurosonicul 2016. aastal.

Carnival Youthi koosseisu kuuluvad Emîls Kaupers, Edgars Kaupers, Roberts Vanags ja Kristiâns Kosîtis.

Carnival Youthi saab juba 26. oktoobril näha ka Tallinnas laval, kui bänd astub üles kultuuriklubis Uus Laine. Liitu sündmusega https://www.facebook.com/events/494387776530447?ref=newsfeed