SUME Festival toimub 9.-10. augustil Kadrioru pargis

SUME Festival toimub 9.-10. augustil Kadrioru pargis

Uudise lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 13.05.2024 - 10:31

Neljandat korda toimuv SUME festival on sümbioos ilusatest vaadetest ja kaunist kunstist, kõrvupaitavatest helidest ning mõnusatest maitsetest. Linnafestival toob tänavu Kadrioru parki teiste seas NOEPi, Liis Lemsalu, Lukas Grahami (DK) ja Jubeli (SWE).

SUME festival pakub selgi aastal suvist nädalavahetust, mis on täis muusikat, kunsti ja maitseelamusi. Seda iseloomustavad välismaised peaesinejad, Eesti muusikute eri-show’d, kunstiinstallatsioonid, Kadrioru pargi imekaunis loodus, käsitöökokteilid, Nautimuse veiniala ning ning Joel Ostrati loodud maitsev toidumaailm.

Esindatud on kergemad ja toekamad toidud, kodumaa parim tänavatoit, suupisted suviseks piknikuks, suuremad ampsud, rikkalik kondiitri- ja magusatoodete valik ning magusaala. Sellele kõigele annavad lisafunki juurde käsitöökokteilid ning kvaliteetne kohv. Nautimuse veinialal ootab kõiki veinisõpru sommeljee, kes annab proovida uusi ja vanu klassikuid.

Muusikalisest nimekirjast leiab ägedaimad kodumaised artistid kui ka maailmakuulsad ning välismaised suurnimed. SUME Festivali esimese õhtu lõpetajaks on Lukas Graham (DK) ning teise päeva õhtul paneb punkti kohalik legend NOEP.

2019. aasta augustis sai Taani artist Lukas Graham Spotify miljardiklubi liikmeks oma lauluga „7 Years“, mis räägib südamlikust loost perekonnast, sõprusest ja vananemisest. Grahami debüütalbum (tuntud ka kui „The Blue Album“) jõudis esikümnesse 11 riigis ning sai mitu nominatsiooni Grammy’del. 2018. aastal lõi Lukas Graham taaskord rahvusvahelise megasingli „Love Someone“. Graham oma tuurides müünud välja kontserte nii Euroopas, Põhja-Ameerikas kui ka Aasias. Tema muusikat peetakse tihti elumuutvaks ning lootusrikkaks, sest kuulajad tunnevad end selles tihti ära.

SUME Festivalile paneb vägeva paugu kohalik multitalent, ainus artist Eestis, kes on kohale meelitanud terve staadionitäie publikut - NOEP. Eelmise aasta septembris hõivas NOEP A. Le Coq staadioni, et maha pidada tema karjääri suurim show. SUME Festivalil jõuavad publiku kõrvu nii uuemad kui vanemad hitid.

Artistimenüüd täiendab veel ka nublu oma värskeima live-albumi kavaga „r2imerahvas“, Jubel (SWE), Ines, Alika, Liis Lemsalu band, reket, Eik & boipepperoni, Karl Killing, OUU, Fredi ja Maria Kallastu.

SUME Festival toimub 9.-10. augustil idüllilises, looduskaunis ning linnainimesele lähedal asuvas Kadrioru pargis.

https://www.sumefestival.ee/