Tallinnas esineb 18. novembril Grammy võitja, jazzi multiinstrumentalist ja endine Snarky Puppy liige Corey Henry

Tallinnas esineb 18. novembril Grammy võitja, jazzi multiinstrumentalist ja endine Snarky Puppy liige Corey Henry

Uudise lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 25.09.2024 - 13:37

18. novembril kell 19:00 esineb Tallinnas Alexela Kontserdimajas “Music for yo soul” maailmatuuri raames helilooja, produtsent, multiinstrumentalist, hiilgav klahvpillimängija, Grammy auhinna võitja, endine jazz fusion bändi Snarky Puppy liige ning kaasaegse jazzi ja R&B tulevik Corey Henry! Piletid on saadaval Piletilevis.

Brooklinist pärit Corey Henry oli juba kaheaastaselt tuntud kui imelaps. Kuueastasena mängis ta kirikus klaverit ja Hammond B-3 orelit ja tegi debüüdi legendaarses Apollo teatris. Henry ühendab edukalt gospel- ja jazzmuusika paremiku, töötades bändijuhi ja produtsendina.

Alates 2006. aastast on ta pidevalt koostööd teinud ja tuuritanud parimate muusikute ja kollektiividega, nagu Bruce Springsteen, Michael McDonald, Boyz II Men, Kenny Garrett, P. Diddy ja The Roots ning 2012. aastal sai Corey Henryst tunnustatud eksperimentaal jazzi ja funk ansambli Snarky Puppy liige. Selle bändiga võitis ta 2014. aasta Grammy auhinna parima R&B esituse ja 2015. aasta Grammy auhinna parima kaasaegse instrumentaalalbumi eest. Henry teiste märkimisväärsete koostööprojektide nimekirjas on sellised staarid nagu Imagine Dragons, Smino, Lucky Daye, Kanye West ja Dr. Dre.

Corey Henry andis oma esimese sooloalbumi “First Steps” välja 2014. aastal - see jõudis Billboardi edetabelite tippu rubriikides "Jazz Albums" ja "Top Heatseekers". Teine album, “The Revival”, ilmus 2016. aastal - ka see jõudis edetabelite tippu ja pälvis suurepäraseid hinnanguid kriitikutelt.

2021. aastal kandideeris Henry album “Something to Say” Grammy auhinnale kategoorias "Parim progressiivne R&B album" ning Henry ise oli produtsendi kandidaadiks tema töö eest Eric Bellingeri albumi “New Light” kallal. 2022. aastal sai Corey oma esimese Latin Grammy auhinna – tema poolt produtseeritud Rosalia Motomami album võitis “Aasta albumi” kategoorias. Ta sai 2023. aasta Grammy auhindade jagamisel veel paar nominatsiooni: tema uus album “Operation Funk” nomineeriti parima progressiivse R&B albumi kategoorias ja Rosalía Motomami album parima ladinaroki või alternatiivalbumi kandidaadiks. Ja nüüd, aastal 2024, on Corey Henry “Live At The Piano” kandideerib parima alternatiivse jazzialbumi tiitlile.

Corey Henry enda sõnul on tema peamised inspiratsiooniallikad Art Tatum ja Oscar Peterson, samuti Stevie Wonder, Marvin Gaye, Donny Hathaway, P-Funk ja James Brown. Sel sügisel jagab Corey oma ainulaadset nägemust muusikast Tallinna elanike ja külalistega. Piletid on saadaval Piletilevis.