23. veebruaril 2025 jõuavad Helitehase lavale ansamblist Nightwish tuntud Soome sümfoonilise metal’i tähed Tarja Turunen ja Marko Hietala

23. veebruaril 2025 jõuavad Helitehase lavale ansamblist Nightwish tuntud Soome sümfoonilise metal’i tähed Tarja Turunen ja Marko Hietala

Uudise lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 23.10.2024 - 20:44

23. veebruaril 2025 jõuavad Helitehase lavale ansamblist Nightwish tuntud Soome sümfoonilise metal’i tähed Tarja Turunen ja Marko Hietala. Duo saabub Tallinnasse oma Baltikumi turnee Living The Dream Together raames.

Tarja Turunen on Soome muusika üks tuntumaid hääli. 1996. aastal alguse saanud Nightwishi kaasasutaja sopran võlus hoobilt kogu maailma ning bändi omalaadne lähenemine metal-muusikale lõi sajandivahetusel pinnase uue žanri tekkele, inspireerides sellega paljusid bände.

2006. aastal alustas Turunen soolokarjääri ja on sellest ajast saati samal rajal ka püsinud. Ligi 20 aasta jooksul on ta välja andnud kokku üheksa sooloalbumit, mis sündinud nii klassikalise kui ka rokkmuusika žanris. Tema seni uusim album “Dark Christmas” – mis on jätk tema esimesele jõulualbumile – ilmus 2023. aasta novembris.

Marko Hietala kuulus Nightwishi kaks aastakümmet ja lahkus bändist 2021. aastal. Selle aja jooksul oli bassist ja laulja ka oluline liige Soome heavy metal’i ansamblis Tarot, lisaks tegi ta koostööd ansamblitega Delain ja Amorphis, kuni otsustas keskenduda oma soolokarjäärile.

Selle tulemusena sündis aastal 2019 debüütalbum “Mustan sydämen rovio” (ingliskeelne versioon “Pyre of the Black Heart” nägi ilmavalgust 2020. a). Marko jätkab oma muusikalist teekonda ja parim tõend sellest on koos Tarjaga salvestatud laul “Left on Mars”, mis nägi ilmavalgust tänavu märtsis ja mida kuuleb lisaks duettidele Nightwishi repertuaarist kindlasti ka nende Tallinna kontserdil.

Üritust korraldab Poola kontserdikorraldusagentuur Winiary Bookings. Lisaks Tallinnale astub duo tuuri raames üles veel Riias ja Vilniuses.

Piletid alates 25.10.2024 kell 12.00 müügil Piletilevis.

Kontsert 23.02.2025: Uksed: 18.30, algus: 19.00. Vähemalt 13-aastane noor pääseb kontserdile vanema kirjalikul nõusolekul. Alla 13-aastaselt on nõutav seadusliku eestkostja kohalolek.